Situație critică în Ocna Sibiului, Apoldu de Sus și Săliște, după inundații. Intervin militarii de la Garnizoana Sibiu

Situația este critică în trei localități din județul Sibiu, luni toate forțele fiind trimise în Ocna Sibiului, Apoldu de Sus și Săliște. Pompieri, jandarmi și militari ai Garnizoanei Sibiu vor ridica un dig mobil la Ocna Sibiului, situația fiind coordonată din teren de șeful DSU, Raed Arafat, de prefectul Adela Muntean și de șeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Prefectura Sibiu, în Ocna Sibiului se va ridica un dig mobil.

  • „Situația este critică la Ocna Sibiuljui, Apoldu de Sus și Săliște. Mobilizarea este generală. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trecut la capacitatea de acțiune roșie, ceea ce înseamnă că toată lumea este în unitate. Pompieri, jandarmi și militari ai Garnizoanei Sibiu ridică un dig mobil de 200 de metri la Ocna Sibiului. Trei motopompe de mare capacitate (10.000 de litri/minut) vor ajunge la Sibiu din alte județe”, se arată în comunicatul citat.
  • De asemenea, în Săliște, pârâul a depășit cota de atenție cu 30 de centimetri, iar în comuna Tilișca a fost oprită alimentarea cu apă potabilă din cauza viiturilor, societatea de apă și canalizare a județului urmând să asigure cisternă cu apă potabilă pentru populație.

    Și la Orlat sunt probleme, după ce un stâlp de înaltă tensiune s-a prăbușit luni dimineața, iar localitățile Orlat, Cristian și Săliște nu au curent electric.

    Județul Sibiu este sub avertizare meteorologică de cod portocaliu până marți, la ora 21.00.
    Articol preluat de pe site-ul tribuna.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte