Primăria Sibiu anunță oficial penalitățile și condițiile rezilierii contractului de modernizare a stadionului

Primăria Sibiu a anunțat care este stadiul lucrărilor efectuate de Construcții S.A. la ultimul termen de finalizare convenit de cele două părți: 80%. Contractul se va considera reziliat de drept la 15 aprilie, conform contractului, executantul fiind notificat despre “punerea în întârziere”.

Administrația orașului Sibiu va fi nevoită să organizeze o nouă licitație pentru efectuarea lucrărilor rămase neexecutate. Este vorba despre o serie destul de mare de lucrări, de la hidroizolație, la montajul scaunelor. Primăria a lămurit și situația penalizărilor. O parte din acestea au fost deja calculate și aplicate, peste 155.000 de lei, pentru lucrări la interior neefectuate. Pentru exterior, vor fi calculate la momentul la care compania va preda, pe 15 aprilie, lucrarea.

Comunicatul Primăriei Sibiu

Până la termenul contractual de execuție a lucrărilor – 15 martie – constructorul a finalizat doar 80% din lucrări în contextul în care termenul de finalizare a lucrărilor a fost decalat de 3 ori, termenul inițial fiind 14 octombrie 2018.

Au mai rămas de executat următoarele lucrări: finalizarea hidroizolației; turnarea șapei; montarea scaunelor pentru spectatori; furnizarea și montarea băncilor de rezervă, montarea scaunelor în sectorul VIP și în lojă și montarea treptelor.

Având în vedere faptul că lucrarile nu au fost finalizate conform contractului și în termenul prevăzut de acesta, executantul SC Construcții SA-Arhimus SRL a fost notificat privind punerea în întârziere. În conformitate cu clauzele contractuale, in data de 15 aprilie contractul va fi considerat reziliat de drept, iar până la acea dată executantul va continua să plătească penalități de întârziere.

În ceea ce privește penalitățile de întârziere:

Pentru lucrările la interior neexecutate la termen s-au aplicat și încasat penalități în valoare de 155.525,79 lei.
Pentru lucrările la exterior rămase neexecutate în momentul rezilierii urmează să fie aplicate penalități la situațiile de lucrări pe care constructorul le va preda până în data de 15 aprilie, când contractul se va rezilia.
În cazul în care vor rămâne lucrări neexecutate, se va organiza o procedură de achiziție.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte