Peste 40 de școli, grădinițe și colegii din Sibiu, fără autorizații ISU

42 de unități școlare de pe raza județului Sibiu nu au autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Problema nu poate fi rezolvată de pe azi, pe mâine, pentru că obținerea autorizației presupune birocrație și rectificarea bugetului Primăriei Sibiu care va avea loc abia în luna iulie sau august a acestui an.

Lipsa autorizațiilor ISU pentru cele 42 de unități școlare va fi luată în discuție, mâine, la ora 12.00, la Colegiul Tehnic Independența, în cadrul unei ședințe în care se vor întâlni reprezentanți ISU, ai Inspectoratului Școlar Sibiu și cei 42 de directori ai instituțiilor școlare fără autorizație.

Birocrație și lipsă de fonduri

Pentru a obține autorizația de funcționare ISU, directorii unităților școlare trebuie să întocmească un dosar cu planul de construcție al școlii și/sau modificările care au fost făcute în interiorul acestora. În plus, este necesar ca ai să depună la Primăria Sibiu o solicitare de majorare a bugetului în vederea obținerii documentelor necesare pentru buna funcționare a instituților de învățământ. „Din păcate, cele 42 de unități de învățământ cu probleme nu pot obține rapid autorizația ISU. În bugetul actual al Primăriei nu sunt prevăzute aceste cheltuieli. Fondurile se pot obține doar în urma primei rectificări bugetare care va avea loc în luna iulie, cel târziu august”, ne-a declarat inspectorul școlar Constantin Dincă.

Colegiul „Brukental”, fără autorizație

Din cele 42 de unități școlare fără autorizație, 16 sunt din Sibiu. Printre acestea se află Colegiul Național „Samuel von Brukental”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum”, grădinițele cu program prelungit 15, 22, 28, și Scolile Gimnaziale 1,18 și 25.

lista-unit-autorizatie-224x300

Articol preluat de pe : www.sibiu100.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte