Ora Pământului stinge luminile din Piaţa Mare în weekend

Luminile din Piaţa Mare se vor stinge sâmbătă, 30 martie, timp de o oră, când mai mulţi copii vor cânta, în cadrul unui eveniment dedicat „Orei Pământului”.

În mai multe localităţi din ţară, în intervalul 20:30 – 21:30, corurile reunite în Programul Național Cantus Mundi, se vor alătura demersului internațional recunoscut ca ‘Ora Pământului’, susținut de WWF (World Wide Fund for Nature). Sloganul evenimentului este Dăruiește naturii din energia ta!”

„Ora Pământului” este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând din 2007. Scopul acestui demers este de a sensibiliza utilizatorii de energie electrică în fața problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie. ‘Ora Pământului’ constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de instituții. În prezent, comunitatea de susţinători ai acestui demers a atins peste două miliarde de oameni, în peste 7.000 de oraşe, din peste 180 de ţări”, spun organizatorii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte