Fermierul din Sibiu, campion la producția de porumb

Agricultorii români spun că anul 2018 a fost unul bun pentru producția de grâu și de porumb. Spre exemplu, potrivit ministrului Agriculturii, până în luna noiembrie fermierii au reușit să recolteze peste 10 milioane de tone de grâu, iar analizele sectoriale arată că România se va menține pe primul loc în Europa în ceea ce privește producția de porumb.

În acest an fermierii au muncit mult, au ales cei mai performanți hibrizi și au avut producții pe măsura așteptărilor. Acest lucru s-a întâmplat și în centrul țării, mai exact în județe Alba și Sibiu, acolo unde hibrizii Pioneer s-au apropiat de 20 t/ha, scrie revista Transilvania Business.

În acest an unul dintre fermierii care a avut cele mai bune rezultate cu hibrizii Pioneer este Teodor Aflat din localitatea Brateiu, județul Sibiu. Cea mai mare producție a obținut-o cu hibrizii P0937 – 19.702 kg/ha, P1275 – 19.587 kg/ha, P9874 – 18.199 kg/ha și P9757 – 17.907 kg/ha.

„Lucrez în jur de 8.000 ha, dintre care anul acesta 1.950 ha au fost semănate cu porumb. Pe unele parcele am obținut producții foarte bune, chiar excepționale, așa cum reiese și din fotografii. Principalele culturi după care am semănat au fost grâul, sfecla și am semănat chiar și după porumb. Lucrările pentru pregătirea terenului le-am început din toamnă și astfel am scarificat sau arat, a depins de solă, pot spune că jumătate din suprafață a fost arată, jumătate scarificată. În primăvară am lucrat terenul cu grapa și am început campania de semănat pe data de 9 aprilie. Am fertilizat 150 kg/ha de îngrășăminte complexe 18.46.0, am aplicat și uree în două tranșe, în total 250 kg/ha. Am aplicat în luna mai un îngrășământ foliar cu zinc, iar în ceea ce privește erbicidele am aplicat fie unul singur, fie două unde a fost cazul. Jumătate din suprafață a fost prășită, iar campania de recoltat a debutat în data de 2 septembrie. A fost un an bun, cu producții bune, de aceea voi semăna porumb anul viitor pe aproximativ 2.000 ha și voi alege cu siguranță aceeași hibrizi Pioneer”, a declarat fermierul pentru Transilvania Business.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte