Peste 500 de firme din Sibiu au trimis angajații în șomaj. Takata ultima pe listă

La o săptămână după ce Guvernul României a anunțat condițiile și procedurile pentru trimiterea angajaților în șomaj, AJOFM centralizează peste 500 de firme și companii care au depus dosarele.

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu au explicat că ritmul de lucru este unul foarte intens în continuare și că solicitările pentru șomaj sosesc în continuu pe adresele instituției.

”Ieri aveam înregistrați un număr de 520 de angajatori din tot județul Sibiu, care au depus solicitări de șomaj pentru peste 4400 de persoane. Cifrele sunt dinamice și situația evoluează de la o oră la alta”, a declarat Dana Radu, putătorul de cuvânt al AJOFM Sibiu.

În paralel, ultimul mare angajator sibian care începând de ieri a închis temporar fabrica este Takata din Zona Industrială Vest, care anul trecut număra peste 2000 de angajați.

Sursele Sibiu1.ro spun că închiderea ar putea fi legată și de decesul tânărului de 27 de ani din Turnișor, descoperit bolnav de coronavirus la câteva zile după anunțul morții. Acesta ar fi intrat în contact cu cel puțin o persoană care lucrează la Takata.

În acest caz ancheta nu este efectuată de Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu, ci de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, care are în desfășurare o amplă anchetă epidemiologică.

Reprezentanții DSP au spus că pe acest subiect nu doresc să facă declarații, singurii abilitați să ofere informații fiind reprezentanții Instituției Prefectului. Aceștia au confirmat ancheta, fără a lămuri prea multe detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.