Sibiul și alte 11 localități din județ intră sub avertizare cu cod portocaliu. Cod galben pentru restul

Meteorologii sibieni au ”ridicat” avertizarea meteo de la cod galben la cod portocaliu, referitor la intensificarea vântului, combinată cu ninsoare.

Avertizarea cu cod portocaliu intră în vigoare de luni dimineața (23 martie, ora 02:00) și este valabilă, deocamdată, până miercuri dimineața (25 martie, ora 10:00) (în cursul zilei de sâmbătă, avertizarea meteo emisă pentru această zonă era cu cod galben). ”Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu pentru următoarele localități din județul Sibiu: Sibiu, Tilișca, Jina, Gura Râului, Râu Sadului, Turnu Roșu, Cârțișoara, Arpașu de Jos, Porumbacu de Jos, Arpașu de Jos și Poiana Sibiului. Fenomenele prognozate constau în intensificări susținute ale vântului, cu viteze de 60-70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității. În intervalul menționat va ninge abundent (30-50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent”, se arată într-un mesaj al Inspectoratului pentru situații de urgență, redactat pe baza avertizărilor meteorologilor sibieni.

În restul județului, codul galben este valabil până marți noaptea (24 martie, ora 22:00), rafalele de vânt fiind estimate a atinge 50 – 60 de km/h, iar ninsorile să cadă în cantități de 10 – 20 de l/mp. ”Vă recomandăm instalarea aplicației oficiale a Departamentului pentru Situații de Urgență, DSU, pentru dispozitivele mobile, disponibilă în Google Play și App Store, prin intermediul căreia puteți primi notificări în timp real și a aplicaţiei APEL 112 care permite transmiterea către dispecerat a coordonatelor celui care suna la 112 în momentul iniţierii apelului”, se mai arată în anunțul ISU.

Temperaturile estimate pentru această perioadă sunt cuprinse între 0 și minus patru grade Celsius pe timpul nopții. Pe timpul zilei, până miercuri inclusiv, estimările meteorologice indică faptul că temperaturile exterioare nu vor depăși un grad Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.