Sondaj surprinzător realizat de IMAS pentru Europa FM

Ultimul dintre sondajele de opinie având subiect alegerile de duminică a fost realizat de IMAS la cererea Europa FM, cu doar patru zile înainte de ziua votului. Rezultatele arată un declin vertiginos al PSD, până spre cota de 20%, cotă de care se apropie Alianța 2020 USR PLUS.

Cel mai recent sondaj de opinie dintr-o serie mai lungă realizată de IMAS la cererea Europa FM, având ca subiect alegerile europarlamentare, arată o distanțare surprinzătoare a PNL de PSD, partidul social democraților având o pierdere de electorat de câteva procente bune. PSD ar lua, potrivit sondajului, 21,1% voturi, în timp ce PNL ar primi 28,5%. Este cea mai mare diferență dintre cele două partide, în favoarea liberalilor, din această campanie electorală. În plus, Alianța 2020 USR PLUS a urcat vertiginos aproape de 20 de procente, fiind la un pas să depășească PSD.
Celelalte două partide semnificative, ProRomânia și ALDE, au aproape de 10 procente, cu precizarea că este primul sondaj în care partidul lui Victor Ponta îl depășește pe cel al lui Tăriceanu.

O revenire interesantă are și partidul lui Băsescu, PMP, care în acest sondaj trece de pragul electoral, cu peste 6 procente. În schimb, UDMR pare că nu mai are nicio șansă să prindă pragul pentru a-și trimite un deputat în Parlamentul European. În prezent, maghiarii din România au doi eurodeputați.

Sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, a fost facut între 2 și 20 mai, prin telefon. Au raspuns 1.010 persoane cu vârsta de peste 18 ani. Eroarea sondajului este de +/- 3,1%.
Sondaj-IMAS-PARTIDE-europarlamentare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte