Sistem de supraveghere video cu peste 100 de camere inteligente în tot Sibiul

Municipalitatea sibiană vrea să implementeze până anul viitor un sistem inteligent de monitorizare a traficului rutier și pietonal în Sibiu. Graba este dată de faptul că Sibiul găzduiește anul viitor summit-ul Uniunii Europene. Vor fi montate peste 100 de camere de supraveghere, ultra performante, care vor identifica automat și accidentele din trafic sau dacă o mașină circulă de exemplu pe interzis.

Sibiul va fi cel mai probabil orașul cu unul dintre cele mai performante sisteme de supraveghere video din România. Municipalitatea a lansat deocamdată procedura întocmire a documentației tehnice pentru achiziția și implementarea unui astfel de sistem la nivelul capitalei județului nostru.
Camerele video vor trebui să asigure inclusiv analiza traficului auto la intrările din oraș (numărarea autoturismelor, evidențiere după mărime, viteza în trafic), analiza și măsurarea nivelului calității aerului, sau citirea automată a numărului de înmatriculare al autoturismelor.
Monitorizarea video se va face într-un număr de 108 locații, intersecții și străzi din tot Sibiul. Dispeceratul central va fi amplasat la sediul Poliției Locale în clădirea veche a Primăriei, pe Victoriei. Un dispecerat secundar va fi funcțional în sediul actual al municipalității, respectiv în Piața Mare.
Softul de analiză a traficului va trebui să identifice automat accidentele și să colecteze date din trafic.
Pentru întocmirea documentației tehnice primăria Sibiu cheltuie peste 126.000 de lei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte