Sibienii au aprins lumânări în memoria victimelor de la Colectiv

Zeci de sibieni s-au adunat duminică seara, în Piaţa Mare, pentru a comemora victimele care au pierit în urma tragediei de la clubul Colectiv din Bucureşti.

Aceştia au mers, apoi, către Catedrala Mitropolitană Sibiu, unde a avut loc o slujbă dedicată victimelor de la Colectiv.
Oamenii aceştia, într-un fel sau altul, cu voie sau fără de voie, au oferit inimii mari a României posibilitatea de a se restarta. Nu ne-a ieşit neapărat. Dar poate că de aici putem pleca mai departe, cu altă sensibilitate şi cu altă dragoste faţă de semeni şi faţă de Dumnezeu. Vreau să vă mulţumesc frumos pentru că ajutaţi să nu uităm. Vreau să aveţi convingerea că nu e nimic pierdut dacă mergem mai departe, nefiind indiferenţi unii faţă de ceilalţi. Dumnezeu să îi mângâie pe cei rămaşi în urma celor plecaţi. Zilele acestea, şi astăzi la Liturghie, i-am pomenit pe supravieţuitori şi pe cei care le stau alături. Mărturia lor este dovada că câteodată poţi să scapi din Iad, dar nu scapă sufletul tău din aducerea aminte. Să ne rugăm pentru ei să meargă cu tărie mai departe şi să înţelegem că România nu stă în instituţii, ci în oameni şi vocaţii. Sper ca niciodată fenomenul Colectiv să nu mai aibă urmări vădite fizice“, a declarat părintele Constantin Necula.
După slujbă, sibienii s-au întors în Piaţa Mare, unde au aprins, din nou, lumânări.

În incendiul din Colectiv şi-au pierdut viaţa 65 de persoane – 27 în noaptea tragediei şi 38 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Una dintre aceste persoane și-a pus capăt zilelor, în urma suferințelor îndurate.

Incendiul din clubul Colectiv a izbucnit în timpul unui concert al trupei rock Goodbye to Gravity, care lansa albumul „Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte