Fabrică de asamblat mașini pentru pompieri la Sibiu

Sibiul va fi orașul din România în care se vor ansambla autospeciale pentru pompieri. Cei de la MHS Trucks & Bus aduc din Croația kituri semicomplete care vor fi mai apoi ansamblate la Sibiu.

Compania MHS Trucks & Bus va construi în Sibiu autospeciale de pompieri pentru piața românească, ca urmare a semnării unui parteneriat cu constructorul german Ziegler, una dintre cele mai mari firme de vehicule speciale din Europa, anunță cei de la profit.ro. Practic compania o să asambleze mașini de pompieri pentru autoritățile din România dar și pentru companii. Vorbim de o autospecială de 13 tone, cu două axe, dotată complet pentru orice tip de intervenții. Primul vehicul care va fi asamblat ca prototip la Sibiu, va avea un preț de aproximativ 300.000 de euro, dar mașinile pot costa între 200.000 și 900.000 de euro, în funcție de echipamentele cu care este dotat fiecare vehicul.
Reprezentanții MHS au explicat pentru Profit.ro că parteneriatul MHS – Ziegler are la bază faptul că piața de autoutilitare de pompieri din România are o cerere crescută de astfel de mașini, ultimele licitații organizate în acest scop fiind anulate din lipsă de oferte. Sunt căutate mașini de calitate ridicată și la un preț competitiv. “Estimăm o cerere pe piață de circa 5.000 de astfel de mașini în următorii 10 ani.”, a explicat Wolfgang Kober, de la MHS.
MHS Trucks & Bus este parte a MHS Holding, o companie a omului de afaceri Michael Schmidt, care reunește business-urile cu autoturisme BMW, cel cu camioane, dar și rețeaua din Germania, unde vinde vehicule rulate și noi, vând inclusiv un dealer Rolls Royce.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte